Een dag - Reisverslag uit Toronto, Canada van Jan Bakker - WaarBenJij.nu Een dag - Reisverslag uit Toronto, Canada van Jan Bakker - WaarBenJij.nu

Een dag

Door: euphjan

Blijf op de hoogte en volg Jan

25 April 2012 | Canada, Toronto

Eerst allemaal heel erg bedankt voor de reacties op mijn afgelopen berichtjes! Echt heel leuk om te lezen dat jullie het lezen:P.

De vlucht heb ik prima gehaald doordat er, zeer ongebruikelijk, geen enkele vertraging rond Schiphol was. De vlucht was wel weer een beetje anders dan anders. Een paar opvallende punten:
– Het was een “grijze” vlucht. Wat ik daarmee bedoel is dat het grootste deel van de passagiers 65+ was, waarschijnlijk grotendeels gepensioneerde arbeiders die hun geëmigreerde familie gaan opzoeken. Vorige keren zat ik vaak met veel meer zakenmensen in een vliegtuig die niet meer opletten bij de safety instruction en die niet op- of omkijken bij een landing.
- Ik kreeg voor het eerst sinds mijn allereerste vlucht dit jaar weer een verplaatsing! Ik zat naast een 65+ stel in het middenvak. Een stewardess vond dat blijkbaar zielig, vroeg of ik alleen reisde en vroeg daarop of ik misschien "daar" wou zitten, met "daar" een gangpadstoel bij een nooduitgang, dus met megaveel beenruimte waar je normaal voor moet bijbetalen! Dan had ik ook nog eens een lege stoel naast me waar ik spul op kon dumpen. Superchill.
- Voor mij was een toiletruimte. En er was een meneer die meer dan 15 minuten op dat toilet heeft gezeten. Hij keek niet eens heel rood toen hij er uit kwam.

Nadat ik in Toronto was geland volgde ik de aanwijzingen op mijn briefje om bij Neil en Derek te komen, die me voor vanavond onderdak zouden geven. Dat ging prima, mede dankzij het fantastische openbare vervoer in Toronto (echt heel goed) en de behulpzame mensen. Ik kwam bijvoorbeeld in de bus een meneer tegen die vroeg waar ik heen moest. Toen ik dat verteld had, hielp hij me op het goede moment uitstappen. In tussentijd had hij me echter ook nog verteld over dat hij in 1967 uit Londen hierheen was geëmigreerd. Ook gaf hij me een minihockeysouvenirspelddingetje omdat hij zo'n fan was van de Toronto Maple Leafs. En last but not least gaf hij me een kaart van Toronto die ik de hele dag nog dankbaar gebruikt heb.

Derek was thuis om de deur voor me open te doen. Na uitgebreid kennis te hebben gemaakt (samengevat: hij is kunstenaar met potloden, en kwam gister net terug uit België) vertelde hij me waar ik wel leuk kon rondlopen in downtown Toronto (hij moest die middag nog werken, dus kon ik net zo goed weg gaan). Ik heb dan ook van 2 tot 6 met door de stad wandelen, mede geholpen door de tips van Derek. Zie de foto's hieronder. De buurten waar ik doorheen werd gestuurd (met name Lexington Market) was erg kleurrijk en daardoor erg vrolijk, ondanks het druilerige weer. Echt veel regen heb ik gelukkig niet gehad.

Om 6 uur kwam ik terug bij Derek en Neil, waardoor ik kennis kon maken met Neil. Ook een aardige gozer, werkzaam in de inrichting-van-antieke-panden-business. Als avondeten gingen we naar de Vietnamees om de hoek. Best wel lekker eigenlijk ookal waren het een aantal smaakjes die ik nog nooit eerder had geproefd. Om de avond af te sluiten nam Neil me nog mee met een rondleiding door de stad in de auto. Omdat hij ook in de cultuurbusiness werkzaam is weet hij ontzettend veel te vertellen over de stad. Aan het eind begon ik toch een beetje slaperig te worden. Toen typte ik nog even dit stukje, en nu ga ik naar bed. Heerlijk. Ongeveer 24 uur nadat ik ben opgestaan.

• 25 April 2012 - 04:33

Je Moeder:

Dat ziet er uit als een geslaagd begin van je reis. Maak er wat moois van!

• 25 April 2012 - 05:23

Caroline:

Hee! Slaap lekker! De foto's zien er weer mooi uit. De sneeuw mis je vast niet! :P

• 25 April 2012 - 06:16

Ina:

Leuk om je te volgen, Annemieke is maandag vertrokken en zit in warmer werelddeel. Veel plezier!

• 25 April 2012 - 06:22

Marjo:

Jan wat geweldig leuk om je belevenissen mee te mogen beleven op deze manier.
    Heel veel plezier! Groeten van hier uit Raalte

• 25 April 2012 - 06:30

Erika:

Het klinkt allemaal echt superleuk. Mooi dat alles goed is gegaan.

• 25 April 2012 - 08:15

Danny:

Hej Jan, geniet van je korte vakantieperiode die je daar nu heb! Je gaat ze tijdens tour missen! Maar gebruik ze om jezelf helemaal op te laden voor spring training!!

Geniet ervan! Ik volg je!

Danny (ex blue stars 2010)

• 25 April 2012 - 12:20

Agnis Snel:

Hallo Jan. Ik heb net met je oma en tante Erna getelefoneerd en daarna je reisverslag gelezen. Super. Geniet ervan! We vlgen je evenals Annemieke in Zambia
    groetjes
    Agnis

• 25 April 2012 - 14:36

Jorrit:

De details (oa. van de man op de wc) die er eigenlijk niet toe doen, zijn altijd het leukst! Leuk dat je je foto's ook op de site zet!

• 25 April 2012 - 15:02

Matthijs:

Have fun man! Je maakt de droom waar, die velen hebben of hebben gehad (lees: 23 plussers...)

• 25 April 2012 - 15:17

Erika:

Heey,
    misschien wist je het al, maar op de Showbandsite staat een link: 'volg Jan bij Carolina Crown'. Je wordt beroemd!

• 25 April 2012 - 18:08

Niels:

Oef. Ik ben wel heel erg jaloers op je Jan. Maak er wat moois van! En plaats alsjeblieft veel foto´s!

• 26 April 2012 - 00:22

Opa En Oma:

Heb jij iets tegen grijze 65 plussers in een vliegtuig?????

• 26 April 2012 - 09:11

Je Moeder:

Juist. Groot gelijk opa en oma!

• 26 April 2012 - 13:14

Rienk:

echt heel erg vet...! veel plezier en heel veel succes vooral!