Alweer een eigenlijk begin - Reisverslag uit Charlotte, Verenigde Staten van Jan Bakker - WaarBenJij.nu Alweer een eigenlijk begin - Reisverslag uit Charlotte, Verenigde Staten van Jan Bakker - WaarBenJij.nu

Alweer een eigenlijk begin

Door: euphjan

Blijf op de hoogte en volg Jan

30 April 2012 | Verenigde Staten, Charlotte

We reden gewoon rustig door richting Charlotte toen het noodlot toesloeg. Lindsey was eindelijk in slaap gevallen, ik zakte ook al weer een beetje weg en Stoner zat nog steeds achter het stuur, nu met zijn eigen (rustige) muziek door de speaker knallend. De muziek was blijkbaar toch iets te stimulerend, want ineens begon Stoner wild om zich heen te kijken en iets te brabbelen. Toen ik, uit sympathie, ook wild om me heen keek (ik had geen idee wat er aan de hand was) zag ik achter ons een politieauto aansnellen. Stoner schudde daarop Lindsey wakker en meldde ons dat we werden aangehouden. Verder was er niet zo heel veel drama, we remden rustig af, gingen langs de kant van de weg staan met de auto en de politieagent parkeerde achter ons. De man kwam daarop naar ons toe, vroeg of we wisten wat er aan de hand was en toog naar zijn auto om een bon uit te schrijven.
Dat duurde wel even, wat mij de tijd gaf om na te denken over de Amerikaanse politie. Ik had namelijk, door verschillende verhalen, verwacht dat de Amerikaanse politie niet zo vriendelijk zou zijn en zich nogal autoritair zou gedragen. Dat was nu echter (gelukkig) helemaal niet het geval. Stoner kreeg een bonnetje voor 9 mijl/uur te snel rijden en we konden weer verder. Hoe het afloopt, wat bijvoorbeeld het bedrag is dat de boete is, moeten we maar gewoon afwachten. De sfeer in de auto was daarna wel iets bedompter maar dat klaarde na een poosje ook wel weer op. Iedereen was in ieder geval wel weer goed wakker.
West Verginia is een staat die op de meeste plaatsen een beetje achterloopt: er zijn geen hele grote steden, er is wel heel veel bos en er zijn veel boeren en buitenlui. Dat het allemaal niet zo modern is kun je zien aan het Hillbilly imago waar een tankstation op teerde dat we tegenkwamen (zie foto vorig verslag). Ook bijvoorbeeld aan een reclamebord wat we tegenkwamen (en wat ik zo snel niet op de foto kon zetten) van een bank: “The best waepon against the Cold War is Usave.”
Na nog een stop bij een Walmart (Lindsey moest nog wat hebben voor camp) en een Zaxby's (waar ik kipstukjes met buffalosaus heb gegeten en cola heb gedronken, wat aanmerkelijk beter smaakte dan de lauwe sweet tea die ik had toen ik voor het eerst bij Zaxby's kwam) kwamen we rond 9 uur aan op camp. De repetities waren toen al begonnen maar we waren lang niet de laatste die binnenkwamen. Om half twaalf waren de repetities ook al weer afgelopen, maar niemand was nog echt moe. Gelukkig maar, want we hadden nog een verplichte bijeenkomst waar werd uitgelegd hoe we de volgende dag drill zouden instuderen. Ook moesten we nog even gezamenlijk onze huiswerkloopopdrachten oefenen. Daarna was ik er wel klaar mee, maar toen ik om 1 uur in mijn bed kroop en het licht uit ging was ik één van de eerste die ging slapen, sterker nog, die überhaupt in de slaapzaal was.
Zaterdag hebben we het ochtend en middagblok helemaal buiten doorgebracht. Het was zwaar bewolkt, maar ik had me gelukkig toch ingesmeerd: heel veel mensen zijn zwaar verbrand, wat mij het vorige camp al enigszins was overkomen. Repetitie begon al om 8:20 met een visual blok (looptechniek) en rond 10:00 begonnen we met het instuderen van een stukje show. Hier zijn we de hele ochtend en middag mee doorgegaan, onderbroken met het aanpassen van uniforms.
Het instuderen was zwaar en moeilijk (vooral omdat ik halverwege ineens een andere spot kreeg) maar leuk en niet onmogelijk. We moeten heel snel en heel ver lopen maar het ziet er wel heel vet uit. Gelukkig maar, want dit is wat we het grootste deel van de zomer moeten doen. Aan het eind van de dag hebben we het zelfs mét spelen doorgelopen. Maar nogmaals, het was wel zwaar: na iedere doorloop moest iedereen even uithijgen, stel je voor hoe dat wordt als we niet de eerste 30 seconden maar een hele show moeten lopen...
Die avond hadden we nog een music blok en daarna konden we naar bed, om de volgende ochtend ietsje later op te staan. Met ongelofelijke spierpijn op plaatsen waarvan je niet eens wist dat ze bij je lichaam hoorden. Die dag hebben we gelukkig geen drill meer gedaan, maar het was al zwaar genoeg om de hele dag te blijven staan. Wat we vooral wel hebben gedaan is Barry Hudson music+visual blok. Dit betekent in de praktijk: heel veel lucht oefeningen en heel veel je toeter omhoog houden en heel veel lopen.
Na camp mocht ik een toeter meenemen, zodat ik ook bij Connor thuis kan oefenen. Al mijn spullen waren al ingepakt, waardoor Connors vader ons om drie uur bij het camp wegreed. Onderweg zijn we door hem getrakteerd op een lunch (bij de Wendy's) maar doordat ze zo dichtbij wonen, waren we om vier uur al bij Connor thuis. Een mooi huis, dat is zeker (zie de foto's onderaan). Ik heb weer een slaap- en badkamer voor mezelf. Het huis is gelegen in een rustrijke, bosrijke en rijke omgeving met heel veel vogeltjes en beestjes die allemaal niet op de foto willen.
Die dag heb ik niet veel meer gedaan: ik was vrij moe en het was wel leuk een beetje met de ouders en het zusje van Connor te praten (Connor zelf moest huiswerk maken en is niet echt een prater). Zijn moeder doet iets administratiefs, zijn vader iets met IT in ziekenhuizen en zijn zusje zit nog op de basisschool. Na een potje scrabble (wat niet een groot succes was voor de slaperige, Nederlandse ik) ging ik naar bed.
Vanochtend ben ik met mezelf de uitdaging aangegaan om er net zo laat uit te gaan als de rest van het gezin (die verspreid tussen kwart voor zes en kwart voor zeven beneden verschijnen). Dat is me gelukt, wat vooral erg praktisch was om te kijken wat zij ontbijten en te vragen waar ik alles kon vinden. Na wat mailtjes te hebben gestuurd naar onder andere de universiteit was dit verslag aan de beurt. Eigenlijk nog steeds een soort studie ontwijkend gedrag, want ik ga zo beginnen aan een verslag dat ik nog moet maken voor de universiteit. Hoe langer ik doortyp, hoe later ik daarmee kan beginnen dus ik denk dat ik maar weer eens stop.

• 30 April 2012 - 14:53

Karin:

Hey Jan,

Leuk om te lezen hoe je je eerste campweekend door bent gekomen. En wat je logeeradres betreft, dat had veel slechter gekund! ;)
    Veel plezier en succes met je verslag...

Karin

• 30 April 2012 - 15:54

Nico Kropman:

Hoi Jan, Niet steeds van die lange verslagen schrijven hoor. Ik lees wel dat je erg gaaf vind. Maar het is ook wel heel hard werken begrijp ik. Probeer nog wat van die mooie vogels op de kiek te zetten. En hebben ze ook beren in dat bosrijke gebied.

Groeten Nico

• 30 April 2012 - 19:48

Jeroen:

Mooie kamer Jan, die heb je thuis niet^^

• 30 April 2012 - 21:06

Erika:

Heey Broertje,

Ik kan me best voorstellen dat je na 30 seconden show moe bent. We hebben bij Harmonie afgelopen dinsdag geoefend in lopen-en-spelen-tegelijk. Ik kan maximaal een marsje volhouden. Heb je nog tips?

Groetjes Erika

• 01 Mei 2012 - 08:58

Jakob:

Allemachtig, wat heb je alweer veel geschreven! Maar ik ben weer bij. Hopelijk kun je je wat vermaken tot aan move-in. Veel plezier en succes met oefenen.

• 01 Mei 2012 - 16:19

Masja:

Hee Jan,
    Wat heb je al veel lezers! Wat begon met 1... ;) haha. Maar je hebt alweer superveel verslagen geschreven. Ik dacht laat ik eens kijken hoe het met Jan gaat en dan loop ik ineens 10 verslagen achter;) Wel leuk om te lezen hoor..
    Veel plezier daar!

Groetjes Masja

• 13 Mei 2012 - 15:45

Jorrit:

Ik denk dat je afgetraind terug komt, als ik dat zo lees ;)